Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

20/3/17

Οι μαζικές διαδηλώσεις στις 18 Μάρτη μας δίνουν δύναμη και έμπνευση για να συνεχίσουμε.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στις αντιρατσιστικές - αντιφασιστικές διαδηλώσεις στις 18 και 19 Μάρτη σε δεκάδες πόλεις στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη, στη διεθνή μέρα δράσης ενάντια στο ρατσισμό και στο φασισμό. 

Στις μαζικές, ενωτικές διαδηλώσεις του Σαββάτου στην Ελλάδα, βρέθηκαν πρόσφυγες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Μαλακάσας, του Ελληνικού, του Σχιστού, του Ελαιώνα του Λαυρίου, της Μόριας, της Θεσσαλονίκης και από τις καταλήψεις στέγης των προσφύγων, κοινότητες μεταναστών, δεκάδες εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές από πολλά σχολεία, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις και μαζί τους η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με πολλές αριστερές οργανώσεις. 

Η επιτυχία των συλλαλητηρίων έρχεται σαν επιστέγασμα των μεγάλων μαχών που άνοιξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να μπουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, ενάντια στις άθλιες συνθήκες παραμονής των μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, τον ρατσισμό και τους φασίστες, που σε μεγάλο βαθμό κερδήθηκαν δείχνοντας τα αποθέματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης του λαού, αποκαλύπτοντας τον βρώμικο ρόλο των φασιστών που επιδιώκουν να στρέψουν την λαική δυσαρέσκεια όχι ενάντια στους ισχυρούς του πλούτου αλλά ενάντια στους πιο αδύνατους των αδυνάτων, στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.  

Ήταν από τις μαζικότερες αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές διαδηλώσεις. Ένα πολύχρωμο ποτάμι αντίστασης ενάντια στο ρατσισμό και την ακροδεξιά και φασιστική απειλή στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, μία ξεκάθαρη καταδίκη των αιματοβαμμένων γενεθλίων του ενός χρόνου από τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που στηρίζει και υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, συνέβαλε με όλες τις δυνάμεις της στην οργάνωση και στην επιτυχία των συλλαλητηρίων. 

Η επιτυχία τους μας δίνει δύναμη και έμπνευση για συνεχίσουμε, στο πλευρό του εργατικού και αντιρατσιστικού - αντιφασιστικού κινήματος, για να μην στραφεί η δυσαρέσκεια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς την δεξιά και την ακροδεξιά αλλά να πάει προς τα αριστερά, για να τσακίσουμε την Ευρώπη-φρούριο και τις ρατσιστικές - ακροδεξιές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΕΕ, για να τσακίσουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ: ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΝΕΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΌΣΦΥΓΕΣ.
ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

20.03.2017
ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr