Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

16/3/17

Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης για τη 18 Μάρτη


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης στηρίζει και καλεί στην κινητοποίηση για την παγκόσμια μέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού το Σάββατο 18 Μάρτη στην Κεντρική Πλατεία στις 12 το μεσημέρι.

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας κλείνει ένα χρόνο. Ο απολογισμός της: 5.000 πνιγμένοι στη Μεσόγειο, εγκλωβισμός στα νησιά προσφύγων και μεταναστών, απελάσεις, νεκροί στα στρατόπεδα και νεκροί δίχως όνομα στα παγωμένα νερά του Έβρου. Αυτή είναι η πολιτική της Ευρώπης φρούριο που γεννά τους Βίλντερς και τις Λεπέν και αποθρασύνει τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Οι ρατσιστικές απαγορεύσεις της Ολλανδικής κυβέρνησης και η βίαιη καταστολή της πολιτικής συγκέντρωσης Τούρκων μεταναστών, η απαγόρευση της μαντίλας στους χώρους δουλειάς από το Ανώτατο Δικαστήριο της ΕΕ και οι εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης των προσφύγων στην Αθήνα, είναι τα τελευταία σημάδια κλιμάκωσης του αυταρχισμού.

Αυτές οι πολιτικές είναι ο συνεκτικός κρίκος μιας ΕΕ σε κρίση, που επιτίθεται στις κατακτήσεις των εργαζόμενων παντού με περικοπές, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας και διάλυση του κράτους πρόνοιας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερασπίζεται και εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι στο πλευρό των εργαζόμενων που παλεύουν για να μην περάσει το 4ο Μνημόνιο, της μειονότητας που χτυπιέται διπλά από την ανεργία και μεταναστεύει μαζικά, των προσφύγων και των μεταναστών, που αγωνίζονται για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να σταματήσουν οι απελάσεις, για το δικαίωμα στο άσυλο, για ανοιχτά σύνορα και πόλεις, για ίσα δικαιώματα.

Διαδηλώνουμε το Σάββατο 18 Μάρτη ενάντια στην Ευρώπη φρούριο και την απειλή του φασισμού, για έναν κόσμο χωρίς νεοναζί, φτώχεια και πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr