Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

24/11/20

Κοινή ανακοίνωση οργανώσεων για την ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 26 Νοέμβρη στην Ξάνθη


Η τρομοκρατία έσπασε στο δρόμο. Το Πολυτεχνείο γιορτάστηκε όπως του πρέπει!!

Επόμενος σταθμός, η απεργία στις 26 Νοέμβρη

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, 13:00, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Παρά την χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των διαδηλώσεων για το Πολυτεχνείο. Παρά τις απειλές για υπέρογκα πρόστιμα, την τρομοκρατία, τους χιλιάδες αστυνομικούς που περικύκλωσαν όλους τους τόπους προσυγκεντρώσεων και τη λασπολογία των πληρωμένων ΜΜΕ… Η “καραντίνα” των πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων σε νεολαία, λαό και εργαζόμενους ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ. Σε όλη τη χώρα, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, διαδήλωσαν, αναμετρήθηκαν με το σύστημα της βίας, και νίκησαν!!

Η μαζική πορεία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης και στηρίχθηκε από τις οργανώσεις μας, όπως και η δυναμική πορεία από το Αστυνομικό Τμήμα μέχρι το Πολυτεχνείο μετά την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων, με το πολιτικό τους περιεχόμενο, τον παλμό και την οργάνωση τους, έδειξαν ότι το αγωνιστικό κίνημα μπορεί να αντιπαρατεθεί στις απαγορεύσεις και στην τρομοκρατία, να προστατεύσει τον «εαυτό» του από την κρατική καταστολή, αλλά και τον υγειονομικό κίνδυνο (τηρώντας όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις) και να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε όλη την Ελλάδα με δακρυγόνα, ξύλο, προσαγωγές, πρόστιμα, συλλήψεις και αύρες. Καταγγέλλουμε την βίαιη προσαγωγή δεκάδων αγωνιστών, εργαζομένων αλλά και μελών του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης και απαιτούμε την ακύρωση όλων των προστίμων.

Οι διαδηλώσεις για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου έδεσαν με τον καλύτερο τρόπο τους αγώνες του χθες με τις ανάγκες του σήμερα.

Επόμενος σταθμός η απεργία της 26ης Νοέμβρη. Μια απεργία που οφείλει να αντιπαρατεθεί με την κρατική καταστολή και να βάλει τον πρώτο λίθο για την ανατροπή του αντεργατικού νομοσχεδίου Βρούτση: Που καταργεί το 8ωρο και την υπερωριακή αμοιβή. Δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να επιβάλουν 10ωρη εργασία. Διευρύνει την εφαρμογή της κυριακάτικης εργασίας. Αυξάνει τις επιτρεπόμενες ώρες υπερωρίας. Απαγορεύει την περιφρούρηση των απεργιών. Επιβάλλει τουλάχιστον 40% προσωπικό ασφαλείας στο Δημόσιο και σε άλλους εργασιακούς χώρους. Καταργεί τον ελεύθερο συνδικαλισμό και τις συνελεύσεις των σωματείων και θεσπίζει την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η απεργία της 26ης Νοέμβρη βάζει στο στόχαστρο της επίσης την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική που δε νοιάζεται για την υγεία και τη ζωή του λαού και έχει οδηγήσει το δημόσιο σύστημα υγείας ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Την πολιτική που αρνείται κατηγορηματικά τη δημιουργία ικανού αριθμού νέων κλινών ΜΕΘ και μαζικών προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού και αντ’ αυτών σκορπίζει πρόστιμα, καραντίνες και τρομοκρατία. Την πολιτική που αντί για πρόνοια και αλληλεγγύη, επιλέγει τις οριζόντιες, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας απαγορεύσεις και καραντίνες. Την πολιτική που κάνει την πανδημία «ευκαιρία» για να περάσει την επίθεση του συστήματος χωρίς αντιδράσεις, ρίχνει την ευθύνη στον λαό και τη νεολαία και διευρύνει τη φτώχια και την ανεργία.

Συνεχίζουμε το δρόμο της αντίστασης και της διεκδίκησης. Για την ανατροπή του αντεργατικού νομοσχεδίου Βρούτση, αλλά και συνολικά για την ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων για υγεία, παιδεία, εργασία, δημοκρατικά δικαιώματα, λαϊκές ελευθέριες και ειρήνη.

Κάτω η κρατική τρομοκρατία και καταστολή.

Να παρθούν πίσω όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν να αποσυρθεί κάθε κατηγορία.

Όχι στο νέο εργασιακό μεσαίωνα. Κάτω το νομοσχέδιο Βρούτση.

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 26 Νοέμβρη.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΑΡΑΝ, Κ.Κ.Ε.(μ-λ), Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr