Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

10/5/17

Καταγγελία για τις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία στα ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.


Η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης καταγγέλλει τις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία στα ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε, μέλος του ομίλου “Πλαστικά Θράκης”. 
 
Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, οι εργαζόμενοι στα ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΘΡΑΚΗΣ έρχονται εδώ και καιρό αντιμέτωποι με την προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλλει συνθήκες Μανωλάδας. Υποχρεωτικές υπερωρίες που φτάνουν έως και τις 12 ώρες τη μέρα, συστηματική καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων, τραμπουκισμούς και τρομοκρατία σε όποιον πάει να ζητήσει τα δεδουλευμένα του. Μείωση 10% του μισθού τους λόγω του ΕΦΚΑ, υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών σαν τιμωρία, επιπλήξεις και απειλές εκ μέρους των προϊσταμένων. Φυσικά ούτε λόγος για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και την κατοχύρωση των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η εργοδοσία απολύει όσους εργαζόμενους δεν δέχονται να κάνουν καθημερινές εξαντλητικές υπερωρίες και αντιδρούν σε όλη αυτή την κατάσταση. Πολλές φορές δεν χρειάζεται καν να προχωρήσει σε απόλυση , αφού λόγω της εποχικότητας της δουλειάς οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι με σύμβαση ορισμένου χρόνου, με ένα ή δύο μήνες σύμβαση.

Οι εργαζόμενοι στα ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΘΡΑΚΗΣ δεν πρέπει να σωπάσουν! Οι αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας με συλλογικές συμβάσεις εργασίας και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η κατοχύρωση μόνιμης εργασίας, να μη γίνουν θυσία για τα κέρδη της εταιρείας!

Η πάλη ενάντια στην εξόφθαλμη και προκλητική εκμετάλλευση εκ μέρους της εργοδοσίας πάει χέρι χέρι με την πάλη ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ που με την πολιτική τους δίνουν φτερά στην εκάστοτε εργοδοσία να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νέο μνημόνιο επιχειρεί να εδραιώσει το καθεστώς των ατομικών συμβάσεων εργασίας, τις ομαδικές απολύσεις, να καταργήσει την Κυριακάτικη αργία! Μέτρα -βούτυρο στο ψωμί των εργοδοτών και της κερδοφορίας τους, που φυσικά πατά πάνω στα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Θα μας βρουν απέναντι τους! Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στα ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΘΡΑΚΗΣ. Να πάρει πίσω τις απολύσεις η εργοδοσία! Μόνιμες προσλήψεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Καλούμε τους εργάτες γης σε αταλάντευτο αγώνα ενάντια σε όλους αυτούς που επιδιώκουν να τσακίσουν τις ζωές μας!

Με πρώτη μάχη την Πανεργατική Απεργία στις 17 Μάη ενάντια στο νέο μνημόνιο. Στη συνέχεια να κλιμακώσουμε απεργιακά και να συντονίσουμε τους αγώνες για να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Η μόνη διέξοδος για να σταματήσουμε τις αντεργατικές επιθέσεις και τα ατέλειωτα μνημόνια είναι η διαγραφή του χρέους, η κρατικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων, η σύγκρουση και η ρήξη με το ευρώ, την ΕΕ και τους εγχώριους καπιταλιστές».

Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr