Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Διεθνιστικό – αντιμπεριαλιστικό όχι στη συμφωνία των Πρεσπών | Συγκέντρωση Κυρ 20/1, 1 μ.μ., Προπύλαια

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η αστυνομική βία δεν μπορούν να σταματήσουν τους μαζικούς αγώνες των εκπαιδευτικών

Αποχώρηση Καμμένου και παζάρι για «ψήφο εμπιστοσύνης». Η διέξοδος στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ

25/4/17

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Πειραιά-Θεσσαλονίκη


Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση, Πειραιάς, Τετάρτη 26/4
ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ.

Στέγη – παιδεία – δικαιώματα: ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες
Κλείστε τα στρατόπεδα συγκεντρωσης
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 3.00μμ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (πλατεία Κοραή)

Σε σύναξη ρατσιστικού μίσους καλούν οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής αύριο στη Πλατεία Κοραή, θέλοντας να χρησιμοποιήσουν ακομα μια φορα τα τάγματα εφόδου τους για να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων. Την προηγούμενη φορά με τους υπόδικους Λαγό και Κούζηλο επικεφαλής του τάγματος που επιτέθηκε στους δασκάλους και στους γονείς του Περαματος το αντιφασιστικό κίνημα στον Πειραιά έδειξε πως η ενωτική δράση μπορεί να αποτρέψει τους νεοναζί με το συλλαλητήριο των χιλιάδων που πραγματοποιήθηκε λιγες μέρες μετά και με τις πανηγυρικές υποδοχές των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Το ίδιο θα συμβεί και τώρα Η φασιστική πρόκληση δεν θα περάσει 50 χρόνια από την επιβολή της χούντας, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων και το τσάκισμα της ναζιστικής συμμορίας είναι όρος απαράβατος για να μπορέσουμε να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη ενάντια στον πραγματικό εχθρό: την ΕΕ, τους τραπεζίτες, τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους. Διεκδικούμε ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες, δημόσιες δομές και προσλήψεις για την κάλυψη όλων των βασικών αναγκών, στέγασης, τροφής, παιδείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και υποστήριξης. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που θα διατεθούν δεν θα τα «συνδιαχειρίζονται» οι δήμοι με τις διάφορες ΜΚΟ που αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες σαν πηγή προσπορισμού κέρδους. Θέλουμε να ζήσουμε μαζί και θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Αυτό σημαίνει ότι οι δημόσιες δαπάνες πρέπει να χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών μας και όχι για να αποπληρώνονται τόκοι και δάνεια στους τραπεζίτες. Οι φασίστες θα προσπαθήσουν να στρέψουν την οργή ενάντια στους πιο αδύναμους, ενάντια σε αυτούς με τα λιγότερα δικαιώματα, ενάντια στους πιο φτωχούς. Είμαστε ενωμένοι και θα τους τσακίσουμε.

Καμία ρατσιστική σύναξη μίσους στην πλατεία Κοραή – Έξω οι φασίστες από τον Πειραιά – Οι πρόσφυγες στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα είναι καλοδεχούμενοι. Καλούμε ολους τους μαζικούς φορείς του Πειραιά την αριστερα τα συνδικάτα τις αντιρατσιστικές συλλογικότητες να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση, Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 26/4

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια σε ακόμα μία εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής που δικάζεται Τετάρτη 26 Απριλίου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Ο γνωστός φασίστας, Κ. Σαμαράς που σχετίζεται άμεσα με τη ναζιστική συμμορία, το 2016 παρενοχλούσε Πακιστανό μικροπωλητή ο οποίος μάλιστα ήταν καρκινοπαθής. Ο συγκεκριμένος φασίστας, είναι αδερφός υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Αντιφασίστες της περιοχής παρενέβησαν και το θέμα έφτασε στην αστυνομία μετά από κλήση του Χρυσαυγίτη. Ο Σαμαράς παρότι επιτέθηκε σε εργαζόμενο άνθρωπο δικάζεται για 2 πλημμελήματα, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες άνθρωποι διώκονται με βαριές κατηγορίες, μόνο και μόνο επειδή έχουν συμμετάσχει σε αντιμνημονιακές διαδηλώσεις, ή συγκεντρώσεις ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού στην Χαλκιδική.

Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να βρίσκεται στα δικαστήρια στις 9:00 για να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής και να στείλει το μήνυμα ότι δεν θα περάσει ο φασισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου