Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

6/10/17

11 Οκτώβρη: Πανελλαδική-Πανυγειονομική Απεργία


11 OΚΤΩΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ - ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ




Στις 11 Οκτώβρη απεργούν οι υγειονομικοί:

-Για μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικών, 12μηνιτών, εργολαβικών εργαζομένων

-Για κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας

-Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

-Για δωρεάν, καθολική δημόσια υγεία παντού, χωρίς επιχειρηματίες – εργολάβους – κλινικάρχες

-Για να ανατραπεί το δημοσιονομικό σφαγείο, για αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή όλων των μισθολογικών απωλειών του μνημονίου

-Για να μπει οριστική ταφόπλακα στην τροπολογία Γεροβασίλη για την αντιδραστική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη στήριξη της μνημονιακής “αντιπολίτευσης”, την ίδια ώρα που επιχειρεί να δέσει τους εργαζόμενους χειροπόδαρα με τα σφιχτά λουριά της 3ης αξιολόγησης, εξακολουθεί να καταδικάζει τη δημόσια υγεία στην οικονομική ασφυξία. Η  τεράστια έλλειψη προσωπικού και η υποχρηματοδότηση ζουν και βασιλεύουν στα δημόσια νοσοκομεία. Για το 2018, προβλέπεται νέο «πετσόκομμα» κατά 370 εκατ. ευρώ, ενώ βασικοί τομείς του ΕΣΥ παραδίδονται στους εργολάβους και τους μεγαλοϊδιώτες (πχ Ίδρυμα Νιάρχος) ή μετατρέπονται σε Ανώνυμες Εταιρείες. Η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, για την οποία καμαρώνει η κυβέρνηση, έρχεται με σκληρό αντεργατικό αντίτιμο: ελαστική εργασία, συνεχείς εξετάσεις αξιολόγησης, κατάργηση 35ωρου-5ήμερου στους γιατρούς, συγχωνεύσεις, κατάργηση οργανικών θέσεων, συνεχής περιορισμός του μισθολογικού κόστους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει ολόπλευρα την απεργία και καλεί σε πανεργατική κλιμάκωση ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ της 3ης αξιολόγησης, την ανατροπή του μαύρου μετώπου κυβερνήσεων – ΕΕ - ΔΝΤ. Θα εντείνει τις προσπάθειες για το συντονισμό της πάλης από τα κάτω με τη δημιουργία και ενίσχυση τόσο των κλαδικών συντονιστικών όπως στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση και αλλού, όσο και ενός συνολικού συντονιστικού αγώνα σωματείων, επιτροπών αγώνα, συνελεύσεων.

Η πανυγειονομική απεργία στις 11/10 πρέπει να στείλει βροντερό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ΔΕΝ θα γίνουμε θυσία στα προαπαιτούμενα και τα ματωμένα πλεονάσματά τους. Να σημάνει συναγερμός σε κάθε νοσοκομείο, με συνελεύσεις, εξορμήσεις, συζητήσεις, οργάνωση της περιφρούρησης της απεργίας. Κάθε κλάδος του δημοσίου, κάθε ομοσπονδία και πρωτοβάθμιο σωματείο πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε αγωνιστικές αποφάσεις. Για πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κλιμάκωση.  Για να μην περάσουν:

α) Οι αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα στην απεργία.

β) Η καταιγίδα των ιδιωτικοποιήσεων.

γ) Η επέκταση της προσωρινής εργασίας που, μέσα από διάφορα προγράμματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επιδιώκει να «καμουφλάρει» την ανεργία, να καθιερώσει τη “μισή δουλειά” και τη “μισή ζωή”.

δ) Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η φορολογική επιδρομή, η σφαγή μισθών και συντάξεων.

ε) Οι περικοπές στην πρόνοια, με την τρόικα να έχει βάλει στο στόχαστρο τα επιδόματα των πολύτεκνων, των Α-ΜΕΑ και των χρονίως πασχόντων.

στ) Το αίσχος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και οι εκατοντάδες χιλιάδες κατασχέσεις λογαριασμών που δημιουργούν μια αφόρητη κατάσταση για την μεγάλη πλειοψηφία της εργατικής τάξης και του λαού.

-Με αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, με εργατικό κίνημα σύγκρουσης με την κυβέρνηση, την ΕΕ και την εργοδοσία, σε ρήξη με τη συμβιβασμένη γραφειοκρατία και τον υποταγμένο συνδικαλισμό, μπορούμε να νικήσουμε.

-Για τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να πληρώνουμε δις ευρώ κάθε χρόνο για τα σεντούκια των τραπεζιτών και τα κέρδη των επενδυτών. Για έξοδο από το Ευρώ και την Ε.Ε. Για να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων. Να μοιράσουμε τον πλούτο τους και όχι τη φτώχεια μας.

-Με την αντικαπιταλιστική αριστερά συνεχίζουμε την επαναστατική πνοή του Οκτώβρη, απέναντι στον βάρβαρο καπιταλισμό, το φασισμό, τον πόλεμο και την εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr